Gujarat Police Constable Online Test | Government Exam 2020-21



The Government of Gujarat has recently announced that full recruitment will be completed. I hope that all recruitment will be completed as soon as possible.Today we have put a very useful online for the upcoming Gujarat Police Constable exam which has full syllabus based optional questions.All friends are requested to take the test online so that you can test your knowledge and increase the effort. Very useful online test for all competitive exams issued by Gujarat Government.

❇️ 8th September

๐Ÿ“ International Literacy Day

Theme – “Literacy teaching and learning in the COVID-19 crisis and beyond.”

๐Ÿ‘ฉ๐Ÿผ‍๐Ÿซ The 8th of September was proclaimed International Literacy Day by UNESCO in 1966.The literacy rate in India – 65%

๐Ÿ”น Highest Literacy : Among State Kerala

๐Ÿ’  10 – 14 Feb = RBI Financial Literacy Week.’We Think Digital’ is a digital literacy program – Facebook. Kerala to launch digital literacy drive named “I am also digital”

๐Ÿ”น Secretary : Department of Education and Literacy (Ministry of Education) – Anita Karwal

๐Ÿ”ธ Ministry of Education
Minister : Ramesh Pokhriyal Nishank
Constituency : Haridwar, Uttarakhand

๐Ÿ”ถ United Nations Educational Scientific And Cultural Organisation (UNESCO)
๐Ÿ”นFounded – 4 Nov 1946
๐Ÿ”นHQ – Paris France
๐Ÿ”นD.G – Audrey Azouley
๐Ÿ”นMC -193

Today Online Test Gujarat Police Constable ⬇️

Total Marks ➡️ 10

Today Current Affairs One lienr ⬇️

  1. Who canceled $ 244 million for the Bisri Dam project in Lebanon?
    Ans. world Bank
  2. Which will be the first majority Muslim country to open an embassy in Jerusalem?
    Ans. Kosovo
  3. Who has chosen Kenichi Ayukawa as its new president?
    Ans. Society of Indian Automobile Manufacturers
  4. What was the position of Andhra Pradesh in the State Business Reform Action Plan 2019 BARP rankings?
    Ans. 1 (First)
  5. Who gave the National Teacher Award to 47 teachers across the country?
    Ans. Ramnath Kovind
  6. Who presided over a webinar on the first International Day of Clean Air for Blue Sky?
    Ans. Prakash Javedkar
  7. Who addressed the inaugural session of the Conference of Governors on National Education Policy?
    Ans. Ramnath Kovind, Narendra Modi
  8. Swami Kesavanandan Bharti passed away, whose chief was he?
    Ans. Adnetor Matha
  9. How many new special trains will be operational from 12 September 2020?
    Ans. 80
  10. Johnny Bakshi died in which field does he belong?
    Ans. Film Produce

Post a Comment

0 Comments